JEG ER MIG

Jeg er mig

Af Virginia Satir, oversat af Jørgen Groth

I hele verden, er der ingen anden præcis som mig alt hvad der udgår fra mig er autentisk mit fordi alene jeg vælger det.

Jeg tager ejerskab for alt vedrørende mig min krop, mine følelser, min mund, min stemme, alle mine handlinger, enten de er rettet mod andre eller rettet mod mig selv, jeg påtager mig ejerskab for min fantasi, mine drømme, mine håb, min frygt, jeg ejer alle mine triumfer og succes’er, alle mine nederlag og fejltagelser.

Fordi jeg påtager mig ejerskab for hele mig kan jeg blive fortrolig med mig ved at gøre det kan jeg elske mig og være venlig mod mig i alle mine dele.

Jeg ved, at der er aspekter af mig, der undrer mig og andre aspekter jeg ikke kender. Men så lang tid jeg er venlig og  kærlig mod mig selv kan jeg modigt og optimistisk se efter løsninger på problemerne og se efter nye veje til at finde ud af mere om mig selv.

Hvordan jeg end lyder og ser ud hvad jeg end siger og gør og hvad jeg end føler og tænker på et givet tidspunkt,-  så er dette autentisk mig.

Hvis senere nogle dele af mig dele af, hvordan jeg lød, så ud, tænkte eller følte, viser sig at være uegnede, kan jeg kassere det som uegnet eller omforme det og beholde resten og opfinde noget nyt i stedet for det jeg kasserede eller omformede.

Jeg kan se, høre, føle, tænke, sige og gøre, jeg har værktøjet til at overleve til at være tæt på andre til at være produktiv til at skabe mening og fornuft i en verden af mennesker og ting udenfor mig.

Jeg påtager mig ejerskab for mig, jeg tager ansvar for mig og derfor kan jeg klare mig       jeg er mig, og jeg er okay.